Вакуумно-роликовий масаж: як відбувається і для чого потрібен?

Кожна людина мріє про здорове і красиве тіло – струнке, підтягнуте, з пружною шкірою. У давнину для досягнення цієї мети використовували вакуумну терапію керамічними, а потім і скляними банками. У той час це була травматична і хвороблива, хоч і вельми ефективна процедура. Ситуація змінилася в 80-х роках ХХ століття, коли був винайдений вакуумно-роликовий масаж. Однак справжнім проривом в технології стало створення апарату icoone (Італія), завдяки якому нарешті з’явилась можливість абсолютно безболісного опрацювання кожного міліметра шкіри.

Мікростимуляція апаратом icoone дозволяє вивести з тканин застійну рідину, вирівняти рельєф шкіри, підвищити її еластичність і пружність. При цьому апарат не травмує тканини, не призводить до стресового впливу і може застосовуватися як для косметологічних, так і лікувальних цілей.

Як це працює?

Вакуумно-роликовий масаж – один з ефективних методів зменшення обсягів тіла і боротьби з так званою «апельсиновою кіркою». «Фішка» цього методу – поєднання принципів лімфодренажу та вакуумної терапії. Такий спільний вплив дозволяє вивести з організму надлишкову рідину, продукти метаболізму, поліпшити кровопостачання, усунути зайві жирові відкладення. Процедуру можна проводити на різних частинах тіла. Особлива форма маніпул icoone забезпечує проведення масажу в режимі пульсації.

По суті, апаратний вакуумно-роликовий масаж розминає шкіру і жировий прошарок, які в цей час відтягуються за допомогою вакуумної аспірації. Відбувається постачання тканин киснем, активізується метаболізм. В результаті шкіра стає більш пружною і гладенькою, омолоджується і зміцнюється. Крім цього, процедура покращує тонус судин та м’язів. Таким чином, вакуумно-роликовий масаж забезпечує помітний лікувальний ефект при болю в м’язах спини та інших частин тіла.

Оптимальний курс такого масажу – близько 10 сеансів. Залежно від оброблюваної зони і індивідуальних потреб пацієнта, сеанс проводиться протягом 30-60 хвилин. Щоб досягти максимального ефекту, перерви між процедурами не повинні становити більше двох-трьох днів. З icoone делікатний підхід і наявність спеціальних маніпул дозволяє застосовувати цей вид масажу на обличчі. Процедура забезпечує відмінні результати у пацієнтів різного віку:

  • згладжування зморшок (як глибоких, так і мімічних);
  • підвищення пружності шкіри;
  • поліпшення синтезу власного колагену та еластину;
  • виправлення окремих недоліків контуру обличчя (наприклад, згладжування подвійного підборіддя);
  • здоровий колір обличчя.

Оскільки обробляється зона невелика, процедура icoone для обличчя триває в середньому 5-10 хвилин.

The cellulite removal plan. White markings on young woman body preparing for plastic surgery. Concept of slimming, liposuction, strand lifting

Переваги вакуумно-роликового масажу

Уже після першого сеансу icoone-терапії пацієнти відзначають позитивні зміни в тілі. Курс, що складається з декількох процедур, дає приголомшливі результати:

  • помітно зменшуються обсяги тіла;
  • шкіра стає пружною і еластичною;
  • розгладжуються і стають менш помітними розтяжки;
  • поліпшується кровообіг;
  • зменшуються прояви целюліту і в’ялості шкіри;
  • поліпшуються обмінні процеси;
  • шкіра та м’язи набувають оптимальний тонус.

У чому унікальність icoone?

Головна «фішка» апарата icoone, що відрізняє його від інших пристроїв для вакуумно-роликового масажу, – наявність альвеолярних отворів. Для чого вони потрібні?

Справа в тому, що в сполучній тканині є мікровакуолі, що складаються з різних волокон і представляють собою саморегулюючі системи. Сильний вплив на вакуоль викликає в ній радикальні зміни. Якщо у мікровакуолі порушений гомеостаз, то її стимулювання звичайним вакуумно-роликовим масажером може завдати шкоди організму.

icoone laser med

Завдяки альвеолярним отворам подібний небажаний ефект виключений. Апарат icoone забезпечує точковий вплив. Шкіра отримує 11 мікростимуляцій на 1 см2 за кожен прохід валика. Спільно з системою центрального всмоктування такий підхід забезпечує максимальну ефективність при належній делікатності. Мультимікроальвеолярна стимуляція (M.M.A.S.) дозволяє впливати на жирові клітини, мікровакуолярну структуру і міжклітинний простір без ризику пошкодження тканин. Інтенсивна стимуляція фібробластів шкіри реактивує вироблення власного колагену та еластину. Міні-маніпула для обличчя робить можливим застосування M.M.A.S. для лікування як невеликих зморшок, так і глибоких складок.

Технологія M.M.A.S. має цікаву особливість. Результати досягаються не за допомогою прямого впливу на тканини, а за рахунок активізації вегетативної нервової системи. Змінний вакуум з індивідуально підібраними параметрами (потужність, амплітуда, частота) впливає на мікровакуолі і викликає необхідні реакції нервової системи. Таким чином, гомеостаз змінюється в потрібну сторону: волокна збільшуються або зменшуються; кров і лімфа надходять в тканини або «викачуються» з них і т.д.

Апарат icoone дає можливість комбінувати загальну оздоровчу дію з точковою роботою над певними зонами. Тобто одночасно з підвищенням тонусу тіла масажем вирішуються конкретні проблеми клієнта.

Список протипоказань майже відсутня. Комбінований масаж за допомогою icoone можна проводити щодня на будь-якій частині тіла, включаючи зони над колінами, підколінні ямки, пахву, груди, м’яке повіко. Дозволяється проводити процедури під час вагітності (за винятком першого триместру), при куперозі та інших судинних патологіях. Можлива робота навіть по гематомах (в т.ч. свіжим).

Як здійснюється процедура?

Щоб масаж не доставляв неприємних відчуттів, перед процедурою не рекомендується прийом тяжкої їжі. Для посилення ефекту дренажу можна випити побільше води.

Для зручності пацієнт одягає спеціальний костюм. Еластична тканина добре прилягає до тіла, полегшуючи ковзання апарату і захоплення шкірної складки. Такий костюм є персональним і підходить для багаторазового використання. При необхідності вакуумно-роликовий масаж можна проводити і на голій шкірі.

Під час процедури пацієнт лежить на кушетці на спині, животі або боці – в залежності від того, з якою частиною тіла працює лікар.

Спочатку фахівець готує тіло до інтенсивного впливу, застосовуючи парні насадки, які імітують роботу рук масажиста. Після цього відбувається більш ретельна зональна обробка, лікар приділяє більше уваги проблемним областям – животу, сідницям, стегнам і т.д.

В апарата icoone є кілька програм, які при необхідності можна поєднувати між собою. Це дозволяє підлаштовуватися під потреби пацієнта як під час однієї процедури, так і від сеансу до сеансу.

Повний релакс

Вакуумно-роликовий масаж за допомогою icoone забезпечує повне розслаблення, він дуже приємний. При виникненні найменшого дискомфорту пацієнтові досить повідомити про це лікаря – фахівець все відрегулює, при необхідності зменшить потужність.

Результати будуть помітні вже після першого сеансу, коли з організму виведеться зайва рідина. Кількість процедур підбирається індивідуально. Для хорошого ефекту зазвичай достатньо від 5 до 10 сеансів, через півроку можна пройти ще кілька сеансів для підтримки результату. Деякі пацієнти вважають за краще після інтенсивного курсу проходити підтримуючі процедури раз на тиждень або раз на місяць.

Оцінити статтю
DUSO

Записаться на презентацию

Записатися на презентацію

Підпишіться на наш Telegram канал

Новинки, спеціальні пропозиції та акції, 
анонси заходів